Miękkie ciastka z dynią i czekoladą. Dla wszystkich ciasteczkowych łasuchów.
Składniki:
- 150 g mąki pszennej
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
 - 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
 - szczypta soli
 - 60 g masła w temperaturze pokojowej
 - 100 g cukru pudru
 - 125 g puree z dyni
 - 1 łyżeczka posiekanej kandyzowanej skorki pomarańczowej
 - 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
 
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz sól.
Masło utrzeć na puch, dodać cukier, dynię i mieszankę z mąką. Pod koniec ucierania dodać posiekaną czekoladę i skórkę pomarańczową.
Małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i 
układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponieważ ciastka 
podczas pieczenia nieco się rozpływają, zachować między porcjami spore 
odległości.
OdpowiedzUsuńGość: pollyzeczki, *.dynamic.chello.pl
2016/01/13 19:09:00
Fajne. Niezbyt skomplikowane i pyszne :)
majanaboxing
2016/01/13 21:55:23
Mniam, smakowite ciasteczka !:)
jolantaszyndlarewicz
2016/01/14 15:17:00
Edytko pyszne musza być te ciasteczka .... porywam przepis:)
abbra
2016/01/16 19:10:23
Rzadko kupuję dynię - a szkoda, bo tyle dobrych rzeczy można z niej wyczarować.
Twoje ciasteczka Edytko są tego dowodem :)