Razem z pieczenią stanowiła nasz świąteczny obiad.
Składniki:
- 200 g kapusty pekińskiej
- 150 g sera feta
- 150 g fasolki szparagowej z puszki
- 1 czerwona papryka (150 g)
- 1 cebula (60 g)
- 1 marchewka (120 g)
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz
Kapustę poszatkować, fetę i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Przygotowane składniki przełożyć do miski razem z osączoną z zalewy fasolkę szparagową.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i ziołami.
Polać sałatkę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
OdpowiedzUsuńmajanaboxing
2011/04/27 21:32:16
Pyszna sałatka Edysiu. :) Lubię bardzo fasolkę szparagową, wiec jak najbardziej by mi smakowala w takim zestawie:)
zauberi
2011/04/27 21:45:42
fajna sałatka, takie lubię najbardziej, pozdrawiam
trzcinowisko
2011/04/27 21:49:59
Zdecydowanie w moim stylu...podbieram:)
jolantaszyndlarewicz
2011/04/27 21:54:37
uwielbiam fetę i pekinkę, ale razem ich jeszcze nie łączyłam... doskonały pomysł na sałatkę:) pozdrawiam ciepło
atina_bc
2011/04/28 05:46:26
jak coś jest z fetą to zawsze mi smakuje;) Pysznie wygląda:)
panna_malwinna
2011/04/28 06:07:27
uwielbiam sałatki wszelkiej maści;) ta zapowiada się pysznie