Składniki:
- 500 g brokułów
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 150 g fety
- sól i pieprz
Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Łodygę oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić
cebulę oraz brokuły i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu. Następnie
wlać 750 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 10 minut.
Pod koniec gotowania dodać fetę (część odłożyć do posypania). Całość
zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Podawać posypaną pokruszonym serem z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Gość: Cukry Proste, *.dynamic.chello.pl
OdpowiedzUsuń2016/06/21 17:15:30
Zupy kremy są najlepsze:)
Gość: piegusek, *.tonetic.pl
2016/06/23 12:44:49
u mnie w domu tez takie zupy się sprawdzają :)
majanaboxing
2016/06/24 22:42:33
Fajna zupka i z pewnością pyszna. Dodatek fety mnie ciekawi :)
Gość: pollyzeczki, *.dynamic.chello.pl
2016/06/25 20:01:42
bardzo lubie takie zupy dlatego zapisuje :)
good one
OdpowiedzUsuń