Właściwie już nie pamiętam,
kiedy ostatni raz pokazałam na blogu przepis na pastę do chleba. teraz
poczułam, że najwyższy czas to nadrobić. W końcu jak długo można jeść
monotonne kanapki z wędliną i serem? ;)
Pomysł na pastę wpadł mi do głowy, kiedy
po raz kolejny w kuchennej szafce zobaczyłam puszkę tuńczyka czekającą
na wykorzystanie. Majonez i masło, które zazwyczaj dodaje się do takich
past, zamieniłam na zdrowsze dodatki, czyli jogurt naturalny i Florę pro.activ, która pomaga walczyć ze złym cholesterolem.
Składniki (dla 2-3 osób):
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 nieduża cebula
- 2 łyżki startego na małych oczkach sera żółtego
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki Flory pro.activ
- sól i pieprz
Podawać z pieczywem.
Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.
WPIS KOMERCYJNY
OdpowiedzUsuńizaa_a
2013/01/09 10:57:05
taka pasta na pewno by mi smakowała:)
blenda2007
2013/01/09 11:50:08
TAK MI TEZ:)
wiosenka27
2013/01/09 15:46:17
Dobry pomysł:)
klikaf
2013/01/10 12:53:37
Ostatnio do takich past dodaję przyprawę curry, smak staje sie niesamowity, polecam!