Anita napisała, że w ten sam sposób można przygotować filet z ryby i wydaje mi się, że niedługo i taką wersję zrobię.
Składniki (dla 2 osób):
- 2 filety z piersi z kurczaka
- 3 płaskie łyżki majonezu
- 3 płaskie łyżki musztardy Dijon
- garść startego żółtego sera
- tarta bułka
- przyprawy (u mnie papryka słodka, pieprz cayenne)
Filety umyć, osuszyć, lekko rozbić. Oprószyć z obu stron przyprawami, ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia (ja użyłam wysmarowanej masłem blaszki teflonowej).
Musztardę, majonez i ser wymieszać, rozłożyć na filetach, posypać tartą bułką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200ºC aż wierzch się zezłoci (u mnie 25 minut).
OdpowiedzUsuńcasiapaw
2009/02/18 22:16:53
Mniam mniam! :)
edysia79
2009/02/18 22:27:07
Casiu :D
atina_bc
2009/02/18 22:33:09
Edysiu ależ smakowicie wygląda i tak ładnie przyrumienione... mniam, mniam:) Aż mi ślinka leci:) cieszę się że smakowało i ze się skusiłaś na taki sposób przygotowania kurczaka:) Pozdrawiam!
iis111
2009/02/18 23:20:47
my jedlismy tego kurczaka w niedziele. Rybe juz kupilam wiec niedlugo wyprbuje druga wersje:)
majanaboxing
2009/02/19 08:25:59
Jaki pyszniutki obiadek Edysiu! :))))
edysia79
2009/02/19 09:50:23
Anitko ja z kolei się cieszę, że Ty podałaś ten przepis u siebie :)
Iwonko mieliśmy więc taki sam obiad w niedzielę ;)
Majanko pyszniutki był, to prawda. Aż się chce zrobić powtórkę ;)
gosiab_3
2009/02/19 14:22:14
bardzo apetyczny,moze w niedziele rodzinie zaserwuje :)
Pozdrawiam :)
edysia79
2009/02/19 23:57:30
Gosiu to jest "kotlet" w sam raz na niedzielny obiad, ja i Iwonka coś o tym wiemy ;)
Smacznego życzę :)
froginthefogg
2009/05/05 09:22:38
Dziękuję za super pomysł na obiad :)
Zrobiłam wczoraj, był przepyszny
edysia79
2009/05/11 22:25:25
Froginthefogg bardzo się cieszę, dziękuję za komentarz i polecam inne moje przepisy :)
Pozdrawiam!
froginthefogg
2009/05/13 09:51:58
głupio mi się przyznawać, ale ten filet w ciągu dwóch tygoni robiłam już 4 razy :)
+ dwa razy ze schabem.
Tak nam posmakował.
Twoja zupa pieczarkowa z serkiem topionym .... niebo z gębie. (wczoraj na obiad)
a kotleciki rybne są dla dziecka :)
Tak więc widzisz, że "zasmakowały" nam Twoje przepisy.
Dziękuję i pozdrawiam :)
edysia79
2009/05/16 22:12:44
Froginthefogg jaki wstyd??? :D
Ja się śmieję od ucha do ucha czytając takie komentarze, poproszę od razu o więcej ;)
Bardzo się cieszę, że moje przepisy tak przypadły Tobie i Twojej rodzinie i oczywiście polecam się na przyszłość :)
Pozdrawiam serdecznie!
Gość: tigra24, 77.255.23.*
2009/09/13 17:04:30
bardzo dobry kurczak prosze pani:)
edysia79
2009/09/14 22:53:50
Tigro cieszę się i polecam na przyszłość ;)
Miło widzieć znajomy i dawno nie widziany w komentarzach nick :)
ninn17
2009/11/12 19:47:52
pyszne kolderki robisz Edysiu :*
dalam sporo chilli wiec bylo pikantnie ;)
oba przepisy oczywiscie do zeszytu!!
jak widzisz ciagle cos od Ciebie podbieram... :D
pozdrawiam serdecznie
edysia79
2009/11/13 23:39:01
Ninn :D
Bierz ile chcesz ;)
Gość: , 46.113.10.*
2010/12/02 13:27:45
bardzo latwe i dobre danie mniam
Gość: rapsodia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/08/11 15:54:24
Chyba mam dziś dzień porażek, bo nic mi kulinarnie dziś nie wyszło, ale najtragiczniej wyszło mi to danie. Bułka się nie przyrumieniła, kurczak był surowy, a trzymałam to wszystko w piekarniku ponad 40 minut... Na dodatek przyprawy były nadal sproszkowane i nieliczne dopieczone miejsca i tak smakowały strasznie:(
Gość: Dr.D, 79.175.253.*
2012/03/05 19:12:15
Fakt... Zobaczyłem pierwszy raz ten przepis ze 3 lata temu.. od tamtej pory to moje popisowe danie ;) Lubię wracać do tej pierzynki...