niedziela, 2 maja 2010

Surówka do obiadu

Prosta i szybka do przygotowania chrupiąca surówka która będzie smacznym dodatkiem do obiadu. Polecam!


Składniki (na 2-3 porcje):
- 1/2 główki niedużej kapusty pekińskiej
- 1 marchew
- 1 jabłko
- 1 nieduża cebula
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz


Kapustę posiekać i posypać solą. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekać.
Przygotowane składniki połączyć, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać.

1 komentarz:


  1. Gość: espresso, 195.88.91.*
    2010/05/02 19:44:58
    Super!Dodaję do wypróbowania :)
    Pozdrawiam.
    majanaboxing
    2010/05/02 20:07:12
    Lubię takie surówki ! Pyszne zdjęcie Edysiu :)
    kasiaaaa24
    2010/05/02 21:04:36
    Ta sałatka jest fantastyczna. Uwielbiam ją :)
    milk_chocolate84
    2010/05/02 21:33:58
    moja ulubiona surówka :) Robię ją dokładnie tak samo, a czasem dla urozmaicenia zamiast majonezu daję jakiś sosik na bazie oleju.. np. włoski Knorra ;) Zdjęcie sprawia że mogłabyś pożreć monitor :))
    milk_chocolate84
    2010/05/02 21:35:03
    a właśnie.. można zamiast cebuli dodać posiekany szczypiorek :) Smakuje tak samo wybornie i ma fajny kolorek :)
    izaa_a
    2010/05/02 21:38:13
    i ja też bardzo lubię tą surówkę...zdjęcie śliczne..;)
    gosiaa99
    2010/05/03 00:37:52
    Też robię podobną :) Następnym razem zrobię po twojemu ;)
    ugotujmy
    2010/05/03 09:39:33
    chrupiące są zdecydowanie najpyszniejsze :-)
    Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
    2010/05/04 11:25:22
    Ta surówka jest bardzo uniwersalna, pasuje do wszystkiego i jest smaczna. Piękne zdjęcie Edysiu. A u mnie dzisiaj też będzie surówka z jednej strony bardzo prosta, ale zupełnie inaczej podana.
    edysia79
    2010/05/04 13:25:46
    Dziękuję Wam za pozytywne komentarze dla surówki i dla zdjęcia, bo sałatki i surówki nie są zbyt wdzięcznym obiektem do fotografowania. Cieszę się, że udało mi się zachęcić Was do spróbowania :)
    Gość: Renata, 213.77.124.*
    2010/05/05 14:54:48
    Oj, chyba nie tylko do obiadu :-) pozdrawiam!
    makneta
    2010/05/09 13:09:40
    Wygląda bardzo apetycznie, muszę wypróbować.
    ziji
    2011/01/21 15:33:15
    Wyprobowalam - bardzo dobra surowka :)

    OdpowiedzUsuń