Szybka i prosta do przygotowania pasta do pieczywa. Najlepiej smakuje z chlebem z ziarnami lub chrupkim pieczywem.
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 awokado
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
Jajka obrać i pokroić w kostkę. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i również pokroić w kostkę lub rozgnieść widelcem. Od razu skropić sokiem z cytryny. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, a jeśli trzeba dodać jeszcze trochę soku z cytryny.
OdpowiedzUsuńjolantaszyndlarewicz
2014/10/17 13:35:43
Rewelacja:) .... jeśli tylko uda mi się dziś kupić awokado, będe ją na kolację zajadać:) buziaki
mikimama
2014/10/17 13:58:48
A u mnie dziś też pasta z awokado...
Gość: FitSweet, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/10/17 14:50:37
Bardzo bogata wersja... musi być smaczna
wiosenka27
2014/10/17 15:21:58
Pycha, robiłam więc wiem co mówię:)
luckatwarz
2014/10/19 13:17:43
MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...wyśmienita !!!!
mopswkuchni
2014/10/29 10:59:03
Ciekawe połączenie. Na pewno zrobię niedługo cosik na ten wzór. Dzięki za inspirację.