piątek, 17 października 2014

Pasta jajeczna z awokado

Szybka i prosta do przygotowania pasta do pieczywa. Najlepiej smakuje z chlebem z ziarnami lub chrupkim pieczywem.



Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 awokado
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz

Jajka obrać i pokroić w kostkę. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i również pokroić w kostkę lub rozgnieść widelcem. Od razu skropić sokiem z cytryny. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.

Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, a jeśli trzeba dodać jeszcze trochę soku z cytryny.

1 komentarz:


  1. jolantaszyndlarewicz
    2014/10/17 13:35:43
    Rewelacja:) .... jeśli tylko uda mi się dziś kupić awokado, będe ją na kolację zajadać:) buziaki
    mikimama
    2014/10/17 13:58:48
    A u mnie dziś też pasta z awokado...
    Gość: FitSweet, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
    2014/10/17 14:50:37
    Bardzo bogata wersja... musi być smaczna
    wiosenka27
    2014/10/17 15:21:58
    Pycha, robiłam więc wiem co mówię:)
    luckatwarz
    2014/10/19 13:17:43
    MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...wyśmienita !!!!
    mopswkuchni
    2014/10/29 10:59:03
    Ciekawe połączenie. Na pewno zrobię niedługo cosik na ten wzór. Dzięki za inspirację.

    OdpowiedzUsuń