środa, 1 października 2014

Sałatka z fasolki szparagowej i papryki

Świeża, chrupiąca sałatka przywołująca smakiem lato.




Składniki:
  • 175 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona papryka
  • po pół pęczka szczypiorku i koperku
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczki z cytryny
  • sól, pieprz, szczypta cukru
Fasolkę pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać posiekany szczypiorek i koperek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dolać oliwę i sok z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dobrze wymieszać.

1 komentarz:


  1. Gość: Wanda, *.internetdsl.tpnet.pl
    2014/10/01 22:12:46
    Na bank przyrządzę w swoim domu!
    jolantaszyndlarewicz
    2014/10/02 12:10:07
    Kolory biją po oczach ... ma się ochotę siegnąć ręką po taki słoiczek:)

    OdpowiedzUsuń