Świeża, chrupiąca sałatka przywołująca smakiem lato.
Składniki:
- 175 g ugotowanej fasolki szparagowej
- puszka kukurydzy konserwowej
- 1 czerwona papryka
- po pół pęczka szczypiorku i koperku
- ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczki z cytryny
- sól, pieprz, szczypta cukru
Fasolkę pokroić, kukurydzę odsączyć z
zalewy, paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać posiekany
szczypiorek i koperek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dolać
oliwę i sok z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dobrze
wymieszać.
OdpowiedzUsuńGość: Wanda, *.internetdsl.tpnet.pl
2014/10/01 22:12:46
Na bank przyrządzę w swoim domu!
jolantaszyndlarewicz
2014/10/02 12:10:07
Kolory biją po oczach ... ma się ochotę siegnąć ręką po taki słoiczek:)