Właściwie to
nie wiem czy tą sałatkę można jeszcze nazywać mizerią, ale podstawą są
ogórki i śmietana, więc niech tak zostanie. Luksusową mizerię nauczyłam
się przyrządzać od mojej Teściowej - na pewno się ucieszy kiedy zobaczy
ten wpis ;) Jest to moja trzecia propozycja na trwający Zielony tydzień.
Składniki:
- 1 duży ogórek sałatkowy lub 2 mniejsze
- 1 pomidor
- 4-5 liści sałaty
- kawałek sera feta
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- sól i pieprz
Ogórka
lub ogórki obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Pomidora sparzyć
wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Sałatę porwać palcami na
nieduże kawałki. Wszystkie warzywa razem z fetą pokrojoną w kostkę
włożyć do miski, wymieszać z majonezem i śmietaną, doprawić do smaku
solą i pieprzem. Podawać do obiadu.
OdpowiedzUsuńiis111
2008/07/24 08:36:59
Ja robie bardzo podobna salatke,tylko ze nie dodaje pomidora. Pycha
edysia79
2008/07/24 10:03:50
Iwonko - zgadzam się z Tobą, pycha :)
casiapaw
2008/07/24 12:09:37
Mizeria czy nie mizeria, wygląda smaczniutko :)
edysia79
2008/07/25 09:08:57
Casiu - dziękuję :) ja jestem średnio zadowolona z tego zdjęcia, ale jak zwykle bateria w aparacie mi się rozładowała w trakcie robienia zdjęć, a mizeria i reszta obiadu nie chciała czekać aż aparat się naładuje ;)
atina_bc
2008/08/07 19:45:21
Widzę, że robisz moją ulubioną sałatkę:-)
edysia79
2008/08/07 23:56:32
Atinko - to to jest też Twoja ulubiona? ;)
atina_bc
2008/08/08 11:05:42
Zgadza się:-)