Składniki:
- 200 g chudej pieczeni (zastąpiłam usmażonym filetem z kurczaka)
- 70 g sera żółtego (edamskiego)
- kawałek ugotowanego selera
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanej zieleniny (szczypiorek, koperek, bazylia, natka pietruszki)
- ząbek czosnku
- sól i pieprz
Mięso i seler zemleć, ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać z majonezem i zieleniną, doprawić do smaku. Przed podaniem pastę można schłodzić w lodówce.
OdpowiedzUsuńzauberi
2011/01/25 22:29:15
mniam, uwielbiam takie pasty!
jolantaszyndlarewicz
2011/01/26 08:18:57
Musi być pyszna. przyznam szczerze, ze jedyne znane mi pasty do pieczywa to te z wędzone ryby lub z jajek, wiec ta jest dla nich miłą odmianą:) pozdrawiam i miłego dnia życzę
wiosenka27
2011/01/26 08:39:23
Bardzo lubię takie pasty, robiłąm podobna z kurczakiem tyle, że dałam inny ser. Pyszna była:)
Pozdrawiam:)
majazteca
2011/01/26 08:54:58
To musi byc pyszne! Na pewno wyprobuje, kiedy tylko zostanie mi kawalek pieczeni. Albo przygotuje ja jak Ty, z kurczaka :)
kulinarnespotkania
2011/01/26 10:36:56
taka miesna pasta to fajny pomysl, mysle, ze smakuje pysznie:)
justmydelicious
2011/01/26 11:58:26
ale pyszny musi być chlebek z taką pastą :)
kasandraa6
2011/01/26 19:44:36
też bym zjadła
restauracjadomowa
2011/02/12 22:13:08
bardzo ciekawy przepis, co prawda nie bardzo lubie gotowany seler ale w takim towarzystwie innych skladnikow moze calkiem dobrze smakowac. pozdrawiam