Składniki (na 4 roladki):
- 2 piersi z kurczaka
- po pół strąka żółtej i czerwonej papryki
- sok z cytryny
- sól i biały pieprz
- suszony tymianek i oregano
- olej do smażenia
Mięso opłukać, osuszyć, każdy filet rozkroić w poprzek na dwa płaty. Delikatnie rozbić. Posypać solą i pieprzem, na każdym płacie ułożyć paski papryki, zwinąć w roladki. Obwiązać nicią, obsypać ziołami.
Obsmażyć szybko roladki na oleju na złoty kolor, a potem przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec bez przykrycia przez około 30 minut.
Przepis dodaję do akcji Kuchnia Wielkanocna 2010.
OdpowiedzUsuńugotujmy
2010/03/24 21:09:27
strasznie fajne sa te kolory w środku
wiosenka27
2010/03/24 21:13:36
A jak idealnie zwinięte:) Piękne:)
majanaboxing
2010/03/24 22:11:27
Śliczne ! :)
Pieknie zwiniete i takie kolorowe :) Super!:)
Gość: Mirabelka, *.internetdsl.tpnet.pl
2010/03/24 22:18:55
Wyglądają naprawdę super :) papryka jest świetna nie tylko do smaku, ale i "kolorowania" dań, u mnie też ostatnio gości :) pozdrawiam!
zawszepolka
2010/03/24 22:34:48
Ty masz chyba za dużo wolnego czasu :P
Gość: espresso, 195.88.91.*
2010/03/24 22:58:45
Pycha! Ale widok...mniammm :D
atina_bc
2010/03/25 05:37:07
Pysznie wyglądają! Bardzo lubię takie jedzonko :)
katarina.f
2010/03/25 10:55:56
Roladki pierwsza klasa! Jak będę miała czas, to może zrobię je dziś na obiad?
misbasia
2010/03/25 11:02:56
"Polubiłaś" się ostatnio z roladkami Edysiu! Fajnie! :)
Gość: Gutek, *.adsl.inetia.pl
2010/03/25 11:32:49
Dobre na szybki obiad! Proste i smaczne. Lubimy takie! pzdr!
anytsujx
2010/03/28 11:23:08
Wyglądają wspaniale :)
Gość: joasia, *.nyc.res.rr.com
2010/04/02 00:30:24
wlasnie jestem w tracie przygotowan i nie mam pojecia co zrobiisc z sokiem z cytryny, tym razem go chyba nie dodam, ale jezeli Pani moze to prosze napisac co z nim zrobic, bede wiedziec na przyszlosc :)
Gość: , *.chello.pl
2010/04/02 15:35:46
Witam .Czy sos serowy pasuje do tych roladek?
Gość: , *.chello.pl
2010/04/02 15:36:50
A jak nie pasuje to z czym je podać???
edysia79
2010/04/06 14:39:36
Joasiu teraz już za późno, ale odpowiem, że sokiem z cytryny należy skropić mięso :)
Mam nadzieję że roladki smakowały?
Gościu Myślę że sos serowy będzie do roladek pasował.
skaleczkaa
2010/04/25 17:51:04
witam :) przepis fantastyczny i nie mogłam mu się oprzeć, głównie dzięki apetycznemu zdjęciu :D zrobiłam wczoraj na obiadek i wyszły przeeeepyszne, a muszę powiedzieć, że dwie lewe ręce w kuchni mam :P
zastanawiałam sie, w którym momencie polać sokiem z cytryny i zrobiłam to już po obsmażeniu i przełożeniu do naczynia żaroodpornego,
i mam właśnie pytanko...w którym momencie najlepiej polać sokiem z cytryny ? :)
dziękuję ślicznie za przepis
olciaky
2010/04/29 21:31:59
Ach, widzę, że takie radosne.
Wprowadzają wiele fajnych kolorków do codziennego obiadu:)
Pozdrawiam, kiedyś je zrobię:)