wtorek, 6 października 2009

Filety z kurczaka pysznie nadziane

No to przedstawiam kolejny przepis na przyrządzenie filetów z kurczaka. Oczywiście zdjęcie archiwalne i wychodzi na to, że bardzo lubimy ten rodzaj mięsa, co zresztą jest szczerą prawdą i że kiedyś częściej wymyślałam ciekawe sposoby na jego podanie.
Ten pomysł podsunęła mi moja starsza siostra, a jej poleciła go koleżanka. Pamiętam, że pierwszy raz zrobiłam je na powitalny obiad dla teściów którzy wrócili z urlopu nad morzem. Smakowało :)
Od tej pory robiłam je jeszcze kilka razy, ale ostatni był ten kiedy uwieczniłam je na zdjęciu. Może do niego wrócę, bo szkoda by taki dobry przepis poszedł w zapomnienie.


Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- pół czerwonej papryki
- sól i pieprz

Każdy filet przekroić wzdłuż na dwie części, delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster szynki i sera oraz paski papryki. Filety złożyć, można spiąć wykałaczkami żeby całość się nie rozpadła. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.

1 komentarz:


  1. Gość: izaa, *.lapy235.tnp.pl
    2009/10/06 13:00:24
    pyszne... tez bardzo lubię "nadziane" mięsa..;):)
    kabamaiga
    2009/10/06 13:09:51
    Cudowne. Nigdy bym nie pomyślała, ze można nadziać kuraka papryką. A przecież to musi tak wspaniale smakować
    cuda.wianki
    2009/10/06 13:21:55
    dewolaje! uwielbiam wszelkie wariacje na ich temat i tez lubie kurczaka, wiec podoba mi sie przepis. na pewno kiedys skorzystam. tyle, ze mnie sie marzy w srodku marynowana papryka... pozdrawiam!
    grazyna1961.only
    2009/10/06 13:22:58
    A ja robiłam niedawno podobne, tyle, że bez papryki. Muszę i tak spróbować :)
    wiosenka27
    2009/10/06 15:27:29
    Wyglądaja wspaniale:)
    iis111
    2009/10/06 18:36:38
    kurczak rzeczywiscie czesto gosci u Ciebie na stole:)
    edysia79
    2009/10/07 10:56:45
    Izaa lubimy więc to samo ;)

    Kabamaiga papryka dodaje tym kotletom soczystości i koloru, polecam.

    Cudawianko marynowana papryka też może być.

    Grazyno polecam.

    Wiosenko dziękuję :)

    Iwnko okazuje się, że w zeszłym roku szczególnie często gościł, bo to są zaległe wpisy :D
    mikimama
    2009/10/07 13:33:53
    Też podobny pomysł na mięso zrodził się wczoraj w mojej głowie, ale chcę jeszcze dodać czarne oliwki dla kontrastu. Mama przyjeżdża (nie mamusia czyli teściowa) w niedzielę i chcę coś bardziej wystrzałowego niż kotlety. Czasem nadziewam serkiem ziołowym, czosnkiem i zielonymi oliwkami i robię do tego sos czosnkowo-ziołowy. To też uwielbiam. Polecam!
    abbra
    2009/10/08 06:49:30
    Robiłam podobne - tyle, że z pieczarkowym nadzieniem - też pyszne :)
    Lubię takie dania :)
    ninn17
    2010/11/09 18:20:20
    kolejny Twoj przepis wyprobowany :D
    pysznie bylo :)
    pozdrawiam cieplutko :*
    maganr1
    2011/09/27 14:40:35
    A już myślałam, że zrobię, ale nie, zawsze mi musi czegoś brakować :-) No bez sera to się nie obędzie !

    Pozdrawiam (śliczne, apetyczne zdjęcie) :-)
    Gość: JoAsia, *.system-net.pl
    2011/10/12 10:50:12
    Mmmm wygląda pysznie!! :) i już wiem co dziś jemy na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń