No to przedstawiam kolejny przepis
na przyrządzenie filetów z kurczaka. Oczywiście zdjęcie archiwalne i
wychodzi na to, że bardzo lubimy ten rodzaj mięsa, co zresztą jest
szczerą prawdą i że kiedyś częściej wymyślałam ciekawe sposoby na jego
podanie.
Ten pomysł podsunęła mi moja starsza siostra, a jej poleciła go koleżanka. Pamiętam, że pierwszy raz zrobiłam je na powitalny obiad dla teściów którzy wrócili z urlopu nad morzem. Smakowało :)
Od tej pory robiłam je jeszcze kilka razy, ale ostatni był ten kiedy uwieczniłam je na zdjęciu. Może do niego wrócę, bo szkoda by taki dobry przepis poszedł w zapomnienie.
Ten pomysł podsunęła mi moja starsza siostra, a jej poleciła go koleżanka. Pamiętam, że pierwszy raz zrobiłam je na powitalny obiad dla teściów którzy wrócili z urlopu nad morzem. Smakowało :)
Od tej pory robiłam je jeszcze kilka razy, ale ostatni był ten kiedy uwieczniłam je na zdjęciu. Może do niego wrócę, bo szkoda by taki dobry przepis poszedł w zapomnienie.
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- pół czerwonej papryki
- sól i pieprz
Każdy filet przekroić wzdłuż na dwie części, delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster szynki i sera oraz paski papryki. Filety złożyć, można spiąć wykałaczkami żeby całość się nie rozpadła. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
- 2 filety z piersi kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- pół czerwonej papryki
- sól i pieprz
Każdy filet przekroić wzdłuż na dwie części, delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster szynki i sera oraz paski papryki. Filety złożyć, można spiąć wykałaczkami żeby całość się nie rozpadła. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
OdpowiedzUsuńGość: izaa, *.lapy235.tnp.pl
2009/10/06 13:00:24
pyszne... tez bardzo lubię "nadziane" mięsa..;):)
kabamaiga
2009/10/06 13:09:51
Cudowne. Nigdy bym nie pomyślała, ze można nadziać kuraka papryką. A przecież to musi tak wspaniale smakować
cuda.wianki
2009/10/06 13:21:55
dewolaje! uwielbiam wszelkie wariacje na ich temat i tez lubie kurczaka, wiec podoba mi sie przepis. na pewno kiedys skorzystam. tyle, ze mnie sie marzy w srodku marynowana papryka... pozdrawiam!
grazyna1961.only
2009/10/06 13:22:58
A ja robiłam niedawno podobne, tyle, że bez papryki. Muszę i tak spróbować :)
wiosenka27
2009/10/06 15:27:29
Wyglądaja wspaniale:)
iis111
2009/10/06 18:36:38
kurczak rzeczywiscie czesto gosci u Ciebie na stole:)
edysia79
2009/10/07 10:56:45
Izaa lubimy więc to samo ;)
Kabamaiga papryka dodaje tym kotletom soczystości i koloru, polecam.
Cudawianko marynowana papryka też może być.
Grazyno polecam.
Wiosenko dziękuję :)
Iwnko okazuje się, że w zeszłym roku szczególnie często gościł, bo to są zaległe wpisy :D
mikimama
2009/10/07 13:33:53
Też podobny pomysł na mięso zrodził się wczoraj w mojej głowie, ale chcę jeszcze dodać czarne oliwki dla kontrastu. Mama przyjeżdża (nie mamusia czyli teściowa) w niedzielę i chcę coś bardziej wystrzałowego niż kotlety. Czasem nadziewam serkiem ziołowym, czosnkiem i zielonymi oliwkami i robię do tego sos czosnkowo-ziołowy. To też uwielbiam. Polecam!
abbra
2009/10/08 06:49:30
Robiłam podobne - tyle, że z pieczarkowym nadzieniem - też pyszne :)
Lubię takie dania :)
ninn17
2010/11/09 18:20:20
kolejny Twoj przepis wyprobowany :D
pysznie bylo :)
pozdrawiam cieplutko :*
maganr1
2011/09/27 14:40:35
A już myślałam, że zrobię, ale nie, zawsze mi musi czegoś brakować :-) No bez sera to się nie obędzie !
Pozdrawiam (śliczne, apetyczne zdjęcie) :-)
Gość: JoAsia, *.system-net.pl
2011/10/12 10:50:12
Mmmm wygląda pysznie!! :) i już wiem co dziś jemy na obiad ;)