Kolejny pomysł na podanie pierogów. Tym razem były to pierogi z kapustą i grzybami.
W naszym domu zawsze podawało się je po prostu odsmażone, ale obowiązkowo razem z nimi pojawiał się na stole kubek z gorącym czerwonym barszczem. Teraz chciałam podać je w inny sposób, ale żeby tradycji stało się za dość, w przepisie wykorzystałam buraki :)
Pierogi odsmażyłam i podałam ciepłe. Co do sałatki, to pasuje tutaj zarówno ciepła jak i zimna, więc jeśli zechcecie wypróbować mój przepis, wybór sposobu jej podania należy do Was.
W naszym domu zawsze podawało się je po prostu odsmażone, ale obowiązkowo razem z nimi pojawiał się na stole kubek z gorącym czerwonym barszczem. Teraz chciałam podać je w inny sposób, ale żeby tradycji stało się za dość, w przepisie wykorzystałam buraki :)
Pierogi odsmażyłam i podałam ciepłe. Co do sałatki, to pasuje tutaj zarówno ciepła jak i zimna, więc jeśli zechcecie wypróbować mój przepis, wybór sposobu jej podania należy do Was.
Składniki (na 4-6 porcji):
- 600 g pierogów z kapustą i grzybami Pudliszki
- 5 ugotowanych średnich buraków
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 3 łyżeczki octu
- 3 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
Ugotowane buraki obrać ze skórki, z papryki usunąć gniazdo nasienne. Buraki i paprykę zetrzeć na dużych oczkach, cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić na nim cebulę. Dodać buraki z papryką, ocet, cukier oraz sól. Wszystko razem smażyć przez około 5 minut. Lekko przestudzić.
Pierogi usmażyć na łyżce oleju na złoty kolor, ułożyć na sałatce z buraków.
WPIS KOMERCYJNY
OdpowiedzUsuńmajanaboxing
2012/10/31 06:39:20
Lubię takie pierogi. Mniam:)
majanaboxing
2012/10/31 12:07:32
Nieuważnie czytałam, przyznaję ...
Nie zauważyłam ,że to pierogi gotowe...takich nie jadam, ale lubię domowe pierogi z kapustą i grzybami i na pewno na święta takie zrobię.
izaa_a
2012/10/31 12:11:12
jak apetycznie wygląda, chętnie bym porwała ten talerzyk