Ten przepis dostałam od koleżanki, Marty
w Walentynki 2009 roku, a upiekłam je po raz pierwszy dopiero w zeszłym
roku. Jak już upiekłam je pierwszy raz, tak piekłam raz za razem przez
tydzień, tak nam zasmakowały :)
Poza tym, że są bardzo smaczne, to są też bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie nadają się do wspólnego pieczenia z dziećmi.
Poza tym, że są bardzo smaczne, to są też bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie nadają się do wspólnego pieczenia z dziećmi.
Składniki:
- 230 g masła roztopionego
- 100 g marchewki startej na małych oczkach
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki cukru pudru
Rozpuszczone i lekko ostudzone masło
wlać do miski, dodać tartą marchewkę, wymieszać, dodać mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz cukier puder i wszystko wymieszać łyżką.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem lub matą do pieczenia i łyżeczką nakładać nieduże porcje ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 10-15 minut (do zrumienienia spodu).
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem lub matą do pieczenia i łyżeczką nakładać nieduże porcje ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 10-15 minut (do zrumienienia spodu).
Po upieczeniu można ciastka posypać jeszcze cukrem pudrem, ale ja nie posypuję - dla nas są już wystarczająco słodkie i nie posypane lepiej je się dzieciom, bo nic z ciastek nie spada ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz