W lodówce miałam napoczęty słoiczek z
suszonymi pomidorami, a w szufladzie białą fasolę. Z tych składników
powstała bardzo smaczna pasta do pieczywa. Można nią posmarować chleb
lub bułkę do szkoły lub pracy, dobrze też smakuje z chrupkim pieczywem
czy waflami ryżowymi.
Przepis ze strony Sense Of Taste, podaję z małymi zmianami.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej białej fasoli lub fasola z puszki
- 8 suszonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1-2 łyżki oleju ze słoika z pomidorami
- sól i biały pieprz do smaku
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.
Podawać z pieczywem.
OdpowiedzUsuńwiosenka27
2013/09/23 14:20:23
Jako że uwielbiam pasty do chleba ta jest kolejna do zrobienia:)
dorota20w
2013/09/23 14:46:23
uwielbiam pasty kanapkowe, chociaz tych z fasoli to teraz szybko nie zjem ;)
gosik2.0
2013/09/23 17:49:03
Uwielbiam pasty, zapisuję do zrobienia.
kabamaiga
2013/09/23 20:05:48
Edytko masz rację, że one niemal identyczne :)
Gość: icookandlook.pl, *.dynamic.mm.pl
2013/09/23 21:53:31
fajny pomysł ! do wykorzystania ! ;-)
jolantaszyndlarewicz
2013/10/03 11:21:37
Szybka i smakowita:)
wedelka
2013/10/09 13:32:41
Zrobiłam tą pastę, tylko dałam trochę więcej pomidorów. Wyszła bardzo smaczna :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam :)
Gość: wujek, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/11/07 10:49:13
Również zwiększyłem liczbę pomidorów. W moim przypadku do 16 sztuk. Oleju dodałem w ilości 8 łyżek łącznie. Nie twierdzę, że jest to lepszy skład niż pierwotny przepis, ale chciałem uzyskać efekt podobny do pasty sprzedawanej w jednym z moich ulubionych sklepów. Polecam osobom, które preferują intensywniejszy smak.
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2014/01/25 18:39:53
Świetna pasta. Trzymałam się proporcji tak jak w przepisie tylko białą fasolę zamieniłam na czerwoną (tylko taką miałam w domu). Pasta wyszła bardzo smaczna. Następnym razem zrobię z białą fasolą. Autorce bardzo dziękuję za przepis. Aga