Kotlet de volaille jest na pewno
Wam znany, ja przepis troszkę zmodyfikowałam i zamiast kotletów zrobiłam
roladki z serem i odrobiną masła w środku. Podałam je z gotowanymi
ziemniakami i duszoną czerwoną kapustą. To był pyszny obiad.
Składniki (dla 2 osób, na 4 małe roladki)
- 2 filety z piersi kurczaka
- żółty ser (u mnie gouda)
- masło
- jajko
- mąka pszenna
- bułka tarta
- sól i pieprz
Każdy filet przeciąć wzdłuż na dwie części i delikatnie rozbić tak, żeby nie przedziurawić mięsa. Oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym płacie mięsa ułożyć słupek żółtego sera i wiórek masła. Zwinąć roladki. Można włożyć je na około godzinę do lodówki, wtedy lepiej będą się trzymać.
Każdą obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej, a potem jeszcze raz w jajku i bułce.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym maśle. Najpierw usmażyć z każdej strony na złoty kolor, potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze chwilę żeby roladki w środku nie były surowe.
- 2 filety z piersi kurczaka
- żółty ser (u mnie gouda)
- masło
- jajko
- mąka pszenna
- bułka tarta
- sól i pieprz
Każdy filet przeciąć wzdłuż na dwie części i delikatnie rozbić tak, żeby nie przedziurawić mięsa. Oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym płacie mięsa ułożyć słupek żółtego sera i wiórek masła. Zwinąć roladki. Można włożyć je na około godzinę do lodówki, wtedy lepiej będą się trzymać.
Każdą obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej, a potem jeszcze raz w jajku i bułce.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym maśle. Najpierw usmażyć z każdej strony na złoty kolor, potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze chwilę żeby roladki w środku nie były surowe.
OdpowiedzUsuńzawszepolka
2009/09/21 10:04:54
Edytka Zlociutka! Czegos Ty mnie na taki pyszny obiad nie zaprosila co????? :P
No i kiedy w koncu bedziesz dostepna wieczorem he? :D
edysia79
2009/09/21 10:51:02
Poleczko to Ty takie zwykłe obiady jadasz?? Nie pomyślałabym :P
Może dziś wieczorem się uda ;)
atina_bc
2009/09/21 11:18:40
Wiedziałam, że obok tej kapusty będą pyszności, ale nie sądziłam, że aż takie pyszności:) Bardzo mi się podoba taka propozycja, bo ja bardzo lubię mięso faszerowane serem:) Buziaki:**
dr_ewa999
2009/09/21 11:51:42
Własnie zamierzałam si ę wziąc za piersi z kurczaka:) dzięki za podpowiedz:) zrobię roladki :))
zawszepolka
2009/09/21 14:18:46
No pewa! :)))))))))))
Dzisiaj bede jadla kasze gryczna z kefirem :)
viridianka
2009/09/21 17:07:50
wyglądają niesamowicie!
idealne są
iis111
2009/09/21 18:00:51
uwielbiam te kotlety, ale zawsze sie balam ze jak wloze do srodka maslo to wyplynie;)
szarlotek
2009/09/21 20:18:48
Wierzę,że były smaczne, bo wyglądają rewelacyjnie ! :)
magoldi
2009/09/21 20:33:00
ja tez takei robie ...ale nigdy nie wyszla mi taka idealna , zlociutka panierka...cudo!!!
majanaboxing
2009/09/22 09:37:14
Piękne roladki! Dlaczego ja przegapilam ten smaczny wpis?
sonieczka111
2009/09/22 10:12:23
W lodówce leżą piersi z kurczaka i czekają i teraz wiem na co:) bardzo ładnie wyglądają te roladki, pozdrawiam
olciaky
2009/09/22 21:41:47
Ja się rozpłynęłam.Koniecznie do wypróbowania:)!
edysia79
2009/09/23 22:19:54
Ja też byłam zaskoczona że mi takie ładne roladki wyszły :p
Czekam teraz na relację z Waszych kuchni i smażenia roladek ;)
ewa-r
2009/09/26 17:57:13
Edysiu ,roladki wyglądają niezwykle apetycznie :).
blk21
2009/10/01 17:40:01
mniam :D
Gość: , *.chelmnet.pl
2010/01/12 17:54:49
zrobiłam.przepyszne :)
Gość: pola, *.play-internet.pl
2012/09/04 11:10:58
szukając pomysłu na obiad zawędrowałam tutaj :) mam nadzieję, że smak będzie równie doskonały jak widok :) tutaj to dopiero można się dowartościować jako "kocharka" same komplementy!