Łazanki kojarzą mi się z dzieciństwem -
mama często je robiła. Wtedy za nimi nie przepadałam, ale teraz lubię
je, nawet bardzo. Do tej pory zawsze robiłam je z białą kapustą (przepis
znajdziecie tutaj), a teraz spróbowałam z kapustą włoską. I sama nie wiem, która wersja lepsza.
Składniki:
- 250 g makaronu na łazanki
- 360 g liści włoskiej kapusty
- 100 g wędzonego boczku
- 100 g cienkiej kiełbasy
- 2 średnie cebule
- sól i pieprz
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, razem podsmażyć na dużej patelni. Do wędliny z cebulą dodać makaron oraz kapustę, wymieszać i chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
OdpowiedzUsuńGość: mafefcia, *.psc.ac.uk
2014/03/07 14:08:07
U mnie za to zawsze z kapusta kiszona :)
kabamaiga
2014/03/07 17:25:05
Mój tata robi genialne łazanki. Oczywiście ze zwykłą kapustą.
malwinkanr1
2014/03/07 21:35:29
Z włoską nigdy nie robiłam :)
jolantaszyndlarewicz
2014/03/10 20:25:10
My jadamy i z kiszoną i z białą i mieszaną wersję .... ale z wloską kapuchą to jeszcze nie robiłam:)