Jajka, rzodkiewki, szczypiorek. Wiosenna pasta. W sam raz na śniadanie.
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 rzodkiewki
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- szczypiorek
Jajka i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w niedużą kostkę. Wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
OdpowiedzUsuńkabamaiga
2014/03/29 11:56:55
Uwielbiam, a na domowym chlebie to wprost wymarzone śniadanie.
majanaboxing
2014/03/29 15:22:25
O tak, to jest pyszne na śniadanie. :) Lubię .
Gość: pollyzeczkia, *.dynamic.chello.pl
2014/03/29 20:25:43
pycha!! i pachnie wiosną
luckatwarz
2014/03/29 20:40:06
mmmmmmmmmm mniamniuśnie mi zapachniało !!!!!!!!!!!!!
jolantaszyndlarewicz
2014/04/05 10:34:46
Bardzo fajna pasta i wspaniały chlebek:). Pozdrawiam