Inspirowałam się przepisem znalezionym w gazecie "Moje gotowanie" nr 9/ 2010.
Składniki (na 2 porcje):
- 1 krążek sera Camembert President Naturalny
- 1 jajko
- sól i pieprz
- 2 łyżki mąki pszennej
- 50 g płatków migdałowych
- olej do smażenia
Serek (zimny, prosto z lodówki) przeciąć w poprzek na pół. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Płatki migdałowe rozdrobnić w blenderze. Połówki sera obtoczyć w mące, następnie w jajku i migdałach, lekko dociskając panierkę.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć serki na jasnozłoty kolor z obu stron. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać ciepłe z żurawiną.
OdpowiedzUsuńmikimama
2010/09/05 21:58:45
Dla mnie pychota! I ser panierowany i żurawina jako dodatek.
karmel-itka
2010/09/05 22:15:46
mniam, mniam...
ser camembert i żurawina to klasyk xd ale panierka migdałowa? zupełny szał ;]
majanaboxing
2010/09/05 22:37:13
Widzę ,że dziś dzień camemberta hihi ;) Podoba mi się taki pomysł, musi fajno smakować. Wypróbuję kiedyś:)
Pozdrowienia:-)
anna.kaminska.pl
2010/09/05 22:38:37
Smakowite serki.Mniammmmmm
Gość: Isa, 87.204.46.*
2010/09/05 22:57:34
rewelacja!! z tymi migdałami
dyrdymalki
2010/09/06 06:21:40
mniam, przepyszny musi być :) chyba wypróbuję :)
klikaf
2010/09/06 07:43:56
Jedno z moich ulubionych dań:-) Podaję je z sałatką z pomidorów, smakuje zawsze wspaniale:-)
Gość: Usagi, *.chello.pl
2010/09/06 08:41:51
Uwielbiam to zestawienie, choć nie często sobie na nie pozwalam, bo to jednak niezła bomba kaloryczna. Ale za to smaczna, oryginalna i z moja ukochaną żurawiną :)
viridianka
2010/09/06 08:43:21
w zwykłej bardzo lubię, więc i w migdałowej bym polubiła (:
gosiab_3
2010/09/06 09:03:00
mmmmm,w migdalowej panierce...alez pyszne to musi byc.... bardzo lubie tez w normalnej,a w takiej na pewno tez by mi posmakowalo :)
Pozdrawiam :)
milk_chocolate84
2010/09/06 11:24:33
migdałowa panierka? A to ciekawe.. Super pomysł :)
milk_chocolate84
2010/09/06 11:32:08
migdałowa panierka? A to ciekawe.. Super pomysł :)
kuchennefigle
2010/09/06 11:43:33
NIEBO W GĘBIE!!! :)
cuda.wianki
2010/09/06 12:16:33
orzechowa tez by tu pasowala, swietny pomysl!
Gość: monikucha, 192.107.26.*
2010/09/08 20:39:24
Pieknie wyszedl :)
20halina
2014/08/08 20:21:41
cudowne danie, uwielbiam takie połączenia :-)